I går reiste vi en tur til innsjøen Khar Us Nuur (Svartvannssjøen) noen få mil utenfor Khovd by. Der var det duket for stor folkefest, med taler, oppvisninger og konkurranser. Vi valgte å reise litt utpå dagen, så vi fikk ikke med oss åpningsseremoni eller andre kulturelle innslag. Men tautrekking, bueskyting, skøyteløp og annet holdt på utover ettermiddagen. For oss var det flott bare det å se på folkelivet.

Stor folkefest

Festen ble kalt «Mungulug shagshuurga», som også er skrevet med isbokstaver over isscenen bak i bildet. Mungulug shagshuurga betyr noe sånt som «sølvfarget siv».

Ute på isen var det et stort folkehav der mange var kledd flotte mongolske deler. I tillegg var det også kameler i sin vinterskrud (tjukk pels!) og flere som red til hest. Barna gledet seg over alle isskulpturene og rutsjebanene av is.

Rutsjebane av isTre barn på Khar Us Nuur
Så har vi også feiret Tsagaan Sar siden sist, med besøk i 11 hjem dette året. Vi hadde gode dager sammen med våre mongolske venner, og er glade for denne muligheten til å komme rundt i hjemmene.

Familiebilde 1
Med utgangspunkt i Tsagaan Sar, og tanken om at en skal gjøre opp med hverandre og legge alle gamle feider og uoverensstemmelser bak seg når en går inn i det nye året, hadde vi en flott gudstjeneste forrige søndag. Der fikk vi lytte til evangeliet om Han som har gjort det mulig for oss hver dag å legge av alt som tynger og synden som henger så fast ved oss. Hos Jesus får vi begynne på nytt, hver dag. Han har gjort oss helt hvite og rene! Ikke på grunn av vår egen innsats, men på grunn av at Han levde et fullkomment liv for oss. Ikke bare det, men han bar også hele vår gjeld til Gud med seg på korset og slettet den der. Fullkomment.

Med dette budskapet i hjertene blir det virkelig «Tsagaan Sar» – hvit måned. Ny start – hver eneste dag.

Ha ei god uke!

Gunn

 

 

Reklamer